slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Om Lisen

"Lisen Elwin tillhör skaran kvinnliga artister med mycket känsla och innehåll och där sången är bärande. Hennes sopranstämma skär genom allt och lämnar ingen oberörd." Gotlandstidningar

"Vilken bra platta! Fina låtar. Stilsäkert! Men framför allt tycker jag du sjunger så jävla bra. Så inlevelsefullt och klart. Och sorgset. Det tar verkligen skruv hos mig."
Benny Andersson (ABBA)

Lisen Elwin släppte sitt debutalbum Coming Home 2004 med egna låtar som fick strålande recensioner och radiohiten ” Early morning sun” etsade sig fast i mångas öron. Sverige och utlandsturneér följde i samband med skivan bl.a på Irland, i England, Tjeckien och Danmark.

Lisen har genom åren åkt flera vändor till Nashville för att hämta inspiration och skriva låtar med etablerade låtskrivare där.

Nu är det dags för en ny skiva som spelas in för fullt, och denna gång med svenska texter.

Från Nashville och countryn på förra plattan har hon denna gång hittat ett mer nordiskt, mjukt och poppigt sound, men vemodet och tonen finns kvar framför allt i de självutlämnande texterna. Man kan fortfarande höra referenser till hennes amerikanska förebilder som Emmylou Harris, Lucinda Williams och och Gillian Welch.

Med sina berättande och inlevelsefulla texter lyckas hon beröra sina lyssnare och det är lätt att ta till sig och känna igen sig i de bilder hon målar om kärlek, relationer, drömmar och hopp. Med värme, djup, och humor skildrar hon sin egen och andras utsatthet. Med musiker som trummisen Norpan Eriksson, (Lundell, Perssons pack m.fl) gitarristen Staffan Johansson (Ane Brun) och basisten och producenten Paul Börjesson lyckas Lisen och bandet få till en skön och luftig produktion där Lisens innerliga röst och starka melodier står i fokus smakfullt ackompanjerade av Staffans drömska, atmosfäriska gitarrer. Musiken är poetiskt nordisk, och full av kontraster.

Lisen växte upp i ett fint hus på Djurgården men valde inte den bana som kanske förväntades av henne utan har gått sin egen ibland lite krokiga väg. Musiken har alltid varit i fokus, men vid sidan om den har Lisen arbetat med utsatta grupper i samhället såsom hemlösa och missbrukare.

De senaste fem åren har hon turnerat mycket på landets fängelser och from februari startar Lisen och hennes vän och kollega, artisten och musikern Maria Blom, ett unikt låtskrivarprojekt med interner på en av våra stora anstalter.

Det sociala engagemanget har visserligen hängt med sen barnsben då Lisen stod på barrikaderna redan som 3 åring och sålde ” Folket i bild” med sin pappa, tvjournalisten, Göran Elwin som också intresserade sig för fångvården på den tiden.

Lisen är en besjälad artist och hyllad singer/songwriter med stor musikalitet och engagemang för människors olika livsöden och intresse för livets komplexitet. Lisen har hittat sin egen stil där hennes innerliga röst, starka melodier och personliga, berättande texter blir karaktäristiska för hennes uttryck.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer