slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Press

På releasedagen var det en helsida om Lisens nya skiva I Mitt Akvarium i Svenska Dagbladet. Läs intervjun här...

Recensioner av I Mitt Akvarium

Här är länkar till några fina recensioner av I Mitt Akvarium.

 • Nöjesguiden
 • Kristianstadsbladet
 • Kulturbloggen
 • Meny.nu (Nerikes Allehanda)
 • Joyzine
 • allas
 • Sydsvenskan
 • Gaffa
 • Recensioner av Coming Home


  Nöjesguiden juli 2004, Patrik Forshage

  "Lisen Elwin har kommit långt ifrån sina första steg i Pushtwangers och den första garagevågen. Hon har kommit ända till Nashville, där hon hittat rätt i sin långsamma romantiska countryrock. Det är en stad och en musik där det är svårt att hålla sig på rätt sida och inte bli sentimental, sockersöt och insmickrande, men Lisen Elwin har inga problem att hålla balansen. Hennes röst är stadig och övertygande i kraftfulla An Angels Point Of View och i smärre sensationen Early Morning Sun, där hon inte ligger långt efter Lucinda Williams eller Kasey Chambers. Men det är hennes låtskrivande som lyfter henne till en högre division. Snabba Love Still Makes Me Free twangar så att Steve Earle skulle vara stolt, duetten Everytime I reach You kommer att hanteras av betydligt mer etablerade namn, var så säker, och långsamma längtansfulla Far Away From Me är också långt över standard. ... den enda svenska countryskiva vi behöver bry oss om i år"

  Nöjesguiden, Patrik Forshage, september 2004

  "Bäst just nu"med motiveringen, "Kan man verkligen komma undan med så här slipad country i Sverige"

  Björn Bostrand, Länstidningen Östersund, betyg 4 av 5

  "Country utan cowboyhatt, står det i pressreleasen för Lisen Elwins debutalbum. Med det menas tror jag att hon är långt ifrån stilartens division två där många tror att det räcker med huvudprydnaden, ett par boots och en massa paljetter för att gå i land med uttrycket. Med en bakgrund som sångerska i läckra men sorgligt ignorerade svenska rockbandet Pushtwangers så känns förutsättningarna liksom annorlunda. Kärleken till den alternativa countryn som spelas bortom turiststråkens oftast glättiga och kladdiga fasader föddes när hon var på en resa i Nashville. "Coming Home" är en produkt från en artist som har hittat hälsosamma och kreativa stickspår mot andra stilar. "Coming Home" är byggd av 12 högkvalitativa låtar som berättar om en besjälad sångerska och låtskrivare som det är oerhört svårt att ignorera när man en gång har mött henne."

  Lars Davidsson, Smålänningen, betyg 4 av 5

  "Alltså! Det här är mycket bra. Sensationellt bra! Sensationellt för att Lisen Elwins country är av en sort jag knappt trodde gjordes längre. Åtminstone inte av en svensk debutant. Det handlar om "kosmisk amerikansk musik" i Gram Parsons anda och det är uppenbart att Lisen Elwin lyssnat en del på Emmylou Harris. Men någon plagiatör är hon definitivt inte. Hennes country färgas av ett nordiskt vemod som gör den väldigt speciell, samtidigt som man får en känsla av att lyssna till någon bortglömd countryrockklassiker från 70-talets början. Kanske har du redan hört singeln Early Morning Sun på radio. Minns då att här finns elva låtar till av samma höga klass"

  Roland Turesson, Hallandsposten, betyg 4 av 5

  "Redan när singeln Early Morning Sun kom på försommaren hajade man till och började invänta albumet. Här var en debutant utöver det vanliga. Nu anländer fulllängdaren med svenska Lisen Elwin, och det är bara att kapitulera inför bärkraften i hennes sånger. Referenserna till denna alternativa country är många men nog borde Elwins singer/songwriterkonst tilltala beundrare av Allison Moorer eller Rosanne Cash senaste Alster. ... Sverige har fått en riktigt bra alternativ countryartist."

  Maria Styvén, Norrländska Socialdemokraten

  "Att komma hem handlar i Lisen Elwins fall om en rätt lång resa, från garagerock i Pushtwangers via coverband och egna bandet The Desert Boys, till Nashville, Tennessee. Idoler som Lucinda Williams och Emmylou Harris har inspirerat sångförfattandet, och även om Lisen har gjort hälften av spåren i hop med andra låtskrivare så skäms hennes egna alster, som fina singeln Early Morning Sun, absolut inte för sig. I likhet med förebilderna landar Lisen Elwin i det som hon själv benämner som "alternativ folkcountry" - lite jordigare, lite rockigare, långt ifrån tjoig hästjazz men med countryvibrato och en rejäl dos vemod i sången. Och hon lyckas överraskande bra. ... Särskilt kan nämnas avskalade duetten med Richard Lindgren i Falling Into You, Everytime I reach You och avslutande Two Broken Hearts. Helt klart en lovande debut"

  Erik Süss, Arbetarbladet

  HIPP COUNTRY "Recept på hipp kvinnlig popcountry-kaka: Fyra deciliter Shawn Colvin-mjöl, två Emmylou Harris-äggvitor, 1 deciliter Lucinda Williams-socker, rör om och garnera med lite Joni Mitchell blåbär, ställ in i ugnen på Nashville-i-juli-temperatur ca 45 min. ... Vissa av sångerna är skrivna tillsammans med proffesionella låtskrivare i just Nashville, men jag tycker att Lisen Elwin klarar sig alldeles utmärkt på egen hand också. I "Falling Into You" finns en av senare års vackraste svenska duetter tillsammans med Richard Lindgren, och med en skitigare produktion och mindre socker så kommer nog Lisen att uträtta stordåd på nästa platta. "

  Tomas Fridholm, Mi, Musikindustrin

  "Lisen Elwin är en rutinerad sångerska och låtskriverska, men först nu är det dags för henne att albumdebutera i eget namn. Hennes intima och lite vemodiga variant av countrymusik är attraktiv och vacker, med material skrivet på egen hand eller med partners i Nashville. Tillsammans med musiker som Christer Bergman och Mats Gaffa Karlsson har hon i Coming Home skapat en mycket stark debut. ... Elwin och hennes musiker bjuder på lågmäld och vemodig country, en bra bit från den glättiga countrypop som ofta ligger högt på försäljningslistor. Istället är det ett intimt och personligt album med Elwins låtar och hennes vackra stämma. Tolv låtar med innehåll och variation är vad som bjuds på denna vackra debut, och Elwin visar att hon definitivt hör hemma i genren. Både som sångerska och låtskriverska har hon stora kvaliteter, och med smakfulla arrangemang och ett kompband av högsta karat blir resultatet ett imponerande debutalbum i Coming Home".

  Martin Röshammar, Situation Stockholm

  "Lisen Elwin är också skivdebutant. Men där tar likheterna slut." (Med Raymond och Maria) "Vi snackar country med massor av hjärta och smärta. ... Det är riktigt bra och hon håller sig hela tiden på rätt sida. Hon blir aldrig patetisk eller för mycket av en härmare. Lisen Elwin som ingår i det Stockholmsbaserade närverket Lilith Eve är värd en chans. Så Vass låtskrivare och sångerska är hon".

  Thomas Edman, Bohuslänningen med Dals Dagblad

  "Hon sjunger fint och ackompanjeras av lyhörda musiker. Och de känsliga sångerna har hon komponerat själv. En löftesrik debut"

  Erik Nyholm, Dalademokraten

  "Alternativ country från Sverige har de senaste åren nästan uteslutande handlat om svårmodiga unga män med gitarr. Lisen Elwins Coming Home är ett friskt tillskott i en genre som åtminstone i Sverige har stagnerat. Tolv vackra låtar där det otvivelaktigt viktigaste instrumentet är Lisens röst. En röst som ofta påminner om Sara Isaksson i sitt lugn och sin självklarhet."

  Andreas Åsenheim, Vadstena Tidning

  "Lisen Elwin har en bra röst som hon utnyttjar väl. Ibland hittar hon det där sköra läget som Emmylou Harris brukar befinna sig i och som gjort henne till en av de största i genren".

  Christer Andersson, Uppsala nya tidning

  "Hon har en bra röst som kan få den där rätta närvaron och känslosamheten".

  Robert Ryttman, Zero Magazine

  "När Elwin låter som mest country påminner hon en del i stilen om Emmylou Harris och det är inte fy skam. Det är inte Elwins fina, trösterika röst som ger den associationen, utan snarare det emotionella läge hon placerar sina låtar i. Exempel: "Just the way you are" och "Everytime I reach you".

  Per-Roger Carlsson, Sundsvalls tidning

  "Den töntstämpel som countrymusiken i Sverige länge har fått dras med har bottnat i okunskap och fördomar som nu äntligen är på väg att försvinna. Det ska vi tacka tjejerna för. Lisen Elwin kommer nämligen att bidra till det i hög grad, precis som Monia Sjöström och Jill Jonsson gjort".

  Peter Bornemar, Eskilstunakuriren

  "Hennes singel Early Morning Sun från i våras vittnade om att den alternativa countryscenen på allvar börjat sprida sina frön i Sverige."

  Bengt Valentinsson, Gotlandstidningar (Recension av konsert på klubb "Living room" Schenholms, Visby 3/11)

  "Lisen Elwin tillhör skaran kvinnliga artister med mycket känsla och innehåll och där sången är bärande. Hennes sopranstämma skär genom allt och lämnar ingen oberörd."

  Bäst just nu 2004 enligt Magnus Eriksson, www.rootsy.nu

  Årets countrydebuter - bl.a Lisen Elwin med "Coming Home"

  Årets låtar 2004, Rolf Hansson, nättidningen Revolver,

  "Early Morning Sun som dök upp på den fjärde volymen i Dusty Records Rockin' at the barn-serie, är en alldeles lysande countrypoplåt".

  Recensioner av Lisen Elwins "Early Morning Sun" på samlingsalbumet "Rockin' at the barn", Dusty Records, 2004

  Rolf Hansson, nättidningen Revolver

  "Och så måste jag förstås nämna svenska sångerskan Lisen Elwin. Hennes Early Morning Sun är en alldeles lysande countrypop-låt, och med mer material av samma klass borde denna Stockholmstjej ha potensial att bli känd långt utanför den ganska begränsade alt.countryscenen."

  Robert Lagerström, Groove

  "Inte heller Svenska Lisen Elwin (från gamla garagebandet Pushtwangers) skäms för sig med den fina balladen Early Morning Sun."

  www.americana-uk.com

  "Lisen Elwin brings sweet clear vocals to a Gillian Welch/Lucinda Williams hybrid."

  Lluis Sala, country & americana music DJ in Spain, La Diligencia, Ona Musica

  "With the likes of Jacques Spiry and his Wise Guys in France, Markus Rill and Dennis Schutze in Germany, Reto Burrell in Switzerland and Lisen Elwin in Sweden, Americana music does not just belong to America anymore, but also to this side of the ocean"

  www.altcountry.nl

  "Lisen Elwin could go to Nashville. Her song Early Morning Sun stands like a rock."Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer