slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Urban Cowgirls

Countrybandet Urban Cowgirls har funnits i fem år och har gjort sig kända för sina fina tolkningar av Dolly Parton och Johnny Cash låtar. De har spelat på countryfestivaler och på scener som Mosebacke och Kungsträdgården och blir också mycket bokade för privata arrangemang och företagsfester.

Urban CowgirlsUrban Cowgirls

De senaste åren har de gjort flera omfattande turneér på landets fängelser. Hall, Kumla, Hinseberg, Norrtällje och Färingsö är några av de anstalter där publiken fått glömma sina bekymmer för ett ögonblick för att ge sig ut i musikens fria värld. På Österåkeranstalten uppträdde de på samma scen där Johnny Cash gjorde sin legendariska liveinspelning 1972. ” På Österåker stod alla killarna upp och skrek när vi spelade Jolene och det var en härlig känsla” säger sångerskan Maria Blom.

Med instrument som ståbas, cello och dobro lyckas Urban Cowgirls hitta en genuin känsla i låtarna och den vackra stämsången ligger som ett glittrande skimmer över musiken. Det är vacker, svängig, melodisk musik med mycket känsla.

Urban CowgirlsUrban Cowgirls

En skiva med Dollylåtar på svenska finns i åtanke. Lisen Elwin och Maria Blom som själva skriver musik både till sig själva och andra artister är mycket imponerade av Dolly Partons aldrig sinande låtkälla. Den rymmer hittills över 3000 sånger, varav många stora hits.

Urban Cowgirls har spelat live i bl.a radions morgonpasset och har genom åren fått en hel del uppmärksamhet i svensk press. De gör också konserter och framträdanden i mindre konstellationer.

Urban Cowgirls på Lida CountryfestivalUrban Cowgirls på Lida Countryfestival

För kontakt och bokning

Bandet är:
Lisen Elwin – Sång, gitarr, rytm
Maria Blom – Sång, gitarr
Emeli Jeremias – Cello, sång
Lisa Löwgren – Ståbas, sång
Mats ” Gaffa” Karlsson – Gitarr, dobro

Ett litet urval:

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer